Το Παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Βίλα Καπαντζή) στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2023

24 Νοεμβρίου 2023

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης συμμετέχει στο ετήσιο διήμερο φεστιβάλ του OPEN HOUSE που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής στο ευρύ κοινό. Η Βίλα Καπαντζή -που στεγάζει το παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη- ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό του OPEN HOUSE Thessaloniki 2023 στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από ειδικά καταρτισμένους εθελοντές της διοργάνωσης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Δεν γίνονται κρατήσεις.

ΩΡΑΡΙΟ: 25/11 12:00-18:00 &  26/11 12:00-18:00

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα κτήρια και για το πρόγραμμα επισκέψεων εδώ.

Σχετικά με το θεσμό του OPEN HOUSE
Το Open House Thessaloniki είναι ένα ετήσιο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής στο ευρύ κοινό. Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια σε όλη την Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες τους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να εξερευνήσουν, ιστορικά κτίρια και σύγχρονες δημιουργίες που συνθέτουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης. Το κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στα κτίρια από τους 500 εθελοντές της δράσης, οι ξεναγήσεις των οποίων θα περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική σχεδίαση, την ιστορία, την κατασκευή και τη χρήση των κτιρίων που θα επισκεφτούν. Είτε κάποιος είναι επαγγελματίας αρχιτέκτονας, είτε απλά ενδιαφέρεται για την αρχιτεκτονική, το OpenHouse είναι μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί και να εξερευνήσει την πόλη του. Περισσότερες πληροφορίες στο www.openhousethessaloniki.gr

Η περιοδική έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)» που παρουσιάζεται στο παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί κανονικά για το κοινό το Σάββατο 25/11, 12:00-18:00.