Το Μέγαρο Εϋνάρδου στο Open House Athens

04 Απριλίου 2019

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης συμμετέχει για πρώτη φορά, με το Πολιτιστικό Κέντρο του στην Αθήνα (Μέγαρο Εϋνάρδου), στον διεθνή αρχιτεκτονικό θεσμό του OPEN HOUSE. Το Μέγαρο Εϋνάρδου ανοίγει τις πόρτες του, αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 15:00, και σας προσκαλεί να γνωρίσετε την ιστορία του και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικά καταρτισμένους εθελοντές της διοργάνωσης. Για την επίσκεψη δεν απαιτείται κράτηση.

Σχετικά με το θεσμό του Open House
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο, αποκτώντας σταθερό κοινό και συστηματικούς υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υποδέχονται το κοινό, δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Δείτε αναλυτικά τα κτίρια που συμμετέχουν το φετινό πρόγραμμα του 6ου Open House Athens εδώ.

Μέγαρο Εϋνάρδου
Αγίου Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου
104 31 Αθήνα
Τηλ. 210 5221 420, 210 5223 101