«Πώς να διαβάσεις ένα photobook» με την Λία Ναλμπαντίδου

03 Ιουλίου 2019

 

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης  με αφορμή την τρέχουσα έκθεση «Αστικός Μυστικός κήπος. Μια ανάγνωση» που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στις 18:30  μια δίωρη συνάντηση, με εισηγήτρια την Λία Ναλμπαντίδου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Μετά από την ξενάγηση στην έκθεση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ξεφύλλισμα  ενός αντιτύπου του #photobook Urban Secret Garden – A trilogy book of photographs. Πρόκειται για ένα artist’s book, όπου «οι χρωματιστές DMC κλωστές, το γαλλικό λευκό λινό, το κέντημα του εξωφύλλου, τα φλοράλ μοτίβα των σύγχρονων φωτογραφιών, έχουν αναφορά στην οικογενειακή επιχείρηση prêt-à-porter γυναικείων ενδυμάτων που έκλεισε οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '90». Στο βιβλίο, η χειροποίητη εργασία συνδιαλέγεται με το έργο μαζικής αναπαραγωγής.

Η φωτογράφος θα δώσει πληροφορίες για τις βασικές αρχές δημιουργίας ενός φωτογραφικού artist’s book, μέσα από το προσωπικό της οδοιπορικό στον κόσμο των photobooks.

ΧΩΡΟΣ: Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες (18:30-20:30)
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε είτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εδώ είτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινά 9:00-15:00, στα τηλέφωνα 2310 295.170 και 2310 295.177

*Για την συμμετοχή δεν απαιτείται καμία ειδική γνώση πάρα μόνο αγάπη για την φωτογραφία και τα βιβλία.
**Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.