Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου

08 Απριλίου 2024

 

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει έναν κύκλο 10 δωρεάν ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω της πλατφόρμας Museotek και προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες σε ένα ταξίδι από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας, για να γνωρίσουν τη διαδρομή της γραφής και του βιβλίου. Μέσα από μια εξ αποστάσεως και ζωντανή παρουσίαση που εστιάζει σε σημαντικούς σταθμούς της γραφής και του βιβλίου, θα συζητήσουν με τη Μουσειολόγο - Μουσειοπαιδαγωγό και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, κυρία Σοφία Πελοποννησίου, και θα ανακαλύψουν μια συναρπαστική ιστορία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας (Ε' - ΣΤ’ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ - Γ’ Γυμνασίου) της περιφέρειας, με προτεραιότητα σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν επιβεβαίωσης των απαραίτητων κριτηρίων. Οι υποψήφιες σχολικές μονάδες που θα επιλεγούν θα λάβουν επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα ή/και email, με σκοπό τον προγραμματισμό της υλοποίησης του ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Περίοδος υλοποίησης: Απρίλιος - Μάιος 2024
Τοποθεσία διεξαγωγής: online, σχολική τάξη (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 μαθητές)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έλαβε επιχορήγηση από τη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συμμετέχουσες σχολικές μονάδες πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο (>24Mbps), σταθερό ή φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα ή διαδραστικό πίνακα ή μεγάλη οθόνη, κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο.

Για την εγγραφή τους οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/vHuEw3r7nwY27uCq5

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: school@museotek.net ή στο 6945379688.