ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ: Τίτος Πατρίκιος

21 Μαρτίου 2024

ΜΙΕΤ - Τα αρχεία της εποχής μας 
Συνάντηση πρώτη: Τίτος Πατρίκιος

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) εγκαινιάζει μια σειρά συνομιλιών με προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στόχος της νέας αυτής δράσης του ΜΙΕΤ είναι η καταγραφή των πολλαπλών όψεων της ελληνικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής μας.

Συνομιλητής τους, ο συγγραφέας, δημιουργός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, Γιώργος Αρχιμανδρίτης*.

Στην πρώτη συνάντηση, ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), μιλάει για τη ζωή και το έργο του και μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής του.

*Γιώργος Αρχιμανδρίτης: Συγγραφέας, δημιουργός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη (2008) και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών (2010), καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών (2019) για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο. To Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού τον έχει ορίσει εντεταλμένο εκπρόσωπό του στη Γαλλία, αποδίδοντάς του τον τίτλο του Πρέσβη Πολιτισμού στο Παρίσι (2021).

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο κανάλι του ΜΙΕΤ στο YouTube