Ο Κώστας Κωστής νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ

11 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Ο Κώστας Κωστής νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ

Ο συγγραφέας και καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Κωστής αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Ο κ. Κωστής πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζομένους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ του ΜΙΕΤ κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στην οδό Θουκυδίδου 13, τους υποδέχθηκε η μέχρι σήμερα μεταβατική διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ασπασία Λούβη.

Ο νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ κ. Κώστας Κωστής δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΕΤ να με εκλέξει νέο Διευθυντή του. Υπό τη διεύθυνση σημαντικών προσωπικοτήτων, το Ίδρυμα έχει συμβάλει, στα 60 σχεδόν χρόνια της ιστορίας του, στη διαμόρφωση βασικών πολιτιστικών σταθερών της χώρας μας. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή το Ίδρυμα να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του στην ελληνική πολιτισμική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ του ΜΙΕΤ κ. Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε:

«Το ΜΙΕΤ σήμερα αλλάζει σελίδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον κ. Κωστή. Είμαστε βέβαιοι ότι, με τις γνώσεις και την εκτενή εμπειρία του, θα οδηγήσει το ΜΙΕΤ στη νέα εποχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας, θα πράξει ό,τι απαιτείται για να στηρίξει το έργο του. Παράλληλα, θέλω, εκ μέρους όλου του ΔΣ του ΜΙΕΤ, να ευχαριστήσω την κ. Λούβη για τη μέγιστη συμβολή της στον εκσυγχρονισμό του ΜΙΕΤ, στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου. Το εκσυγχρονισμένο πλέον ΜΙΕΤ, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, διευρύνει το κοινό του και συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό, τα ελληνικά γράμματα, την παιδεία και την έρευνα».

Ο Κώστας Κωστής σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στην École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι, όπου υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και από το 2000 είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου. Κατά το διάστημα 2006–2009 κατείχε την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στην École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε σύμβουλος διοίκησης στην Alpha Bank. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων εργασιών στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.