Εκδηλώσεις στην αυλή του ΜΙΕΤ

22 Σεπτεμβρίου 2017

Φέτος το φθινόπωρο το ΜΙΕΤ θα φιλοξενήσει στην
αυλή της οδού Θουκυδίδου 13:

Την Παρασκευή και το Σάββατο 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8.30 μμ, τα «Γυάλινα Γιάννενα», μια μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Μιχάλη Γκανά.
Τα «Γυάλινα Γιάννενα» είναι το νέο –και ανέκδοτο ακόμη– μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά εδώ και αρκετά χρόνια. Οι δύο φίλοι και συνεργάτες μοιράζονται από τη δεκαετία του ‘80 σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους δικούς τους και άλλων, εικόνες και αρώματα ενός ορεινού χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Αθήνας.
Το πρόγραμμα

Την Δευτέρα και την Τρίτη 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8.30 μμ., τον «Λεντς» του Γκέοργκ Μπύχνερ, από την ομάδα Kursk, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη.
Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Γιάκομπ Μίχαελ Ράινχολντ Λεντς, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Όμπερλιν. Ο Γκέοργκ Μπύχνερ έγραψε τη νουβέλα Λεντς το 1835. Το κείμενο αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του ψυχισμού του Μπύχνερ με τα πραγματικά ημερολόγια του Όμπερλιν. Καταγράφει την περιπέτεια μιας ταραγμένης ψυχής. Την πορεία ενός ευαίσθητου μυαλού μέχρι να γίνει «κανονικό».
Το πρόγραμμα της παράστασης

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 μμ., μια μουσική βραδιά με έργα Γαμπριέλ Φωρέ και Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, με τους Κλεοπάτρα Κυρτάτα στο φλάουτο, Σταύρο Παργινό στο τσέλο και Κατερίνα Τοπαλίδου στο πιάνο.

Το πρόγραμμα

Η παράσταση της Παρασκεύης θα αναβληθεί λόγω της αυξημένης πιθανότητας βροχής.
Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στις 8.30 μμ.

Μετά την έναρξη των παραστάσεων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού

Είσοδος ελεύθερη