Νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ: Τίτος Πατρίκιος

21/03/2024

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) εγκαινιάζει μια σειρά συνομιλιών με προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στόχος της νέας αυτής δράσης του ΜΙΕΤ είναι η καταγραφή των πολλαπλών όψεων της ελληνικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής μας.

Εκτάκτως η έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την επανάσταση» θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

15/03/2024

Εκτάκτως η έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την επανάσταση», που παρουσιάζεται στο Παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024".

«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Ζωντανά οι εργασίες του Συνεδρίου

29/02/2024

«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Live οι εργασίες του Συνεδρίου Η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics συνδιοργανώνουν τριήμερο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά», από σήμερα 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στην Εθνική Πινακοθήκη.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ | 50 Χρόνια Μεταπολίτευση: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας

28/02/2024

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) συνδιοργανώνουν ένα μεγάλο συνέδριο με θέμα: «50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας». Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και δημοσιογράφοι.

Παρουσίαση της εκδοτικής σειράς των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης «Διάλογοι με την αρχαιότητα»

28/02/2024

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σας προσκαλούν στην παρουσίαση της σειράς των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης «Διάλογοι με την αρχαιότητα». Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, 19:00 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη.

“Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” – Παρουσίαση του βιβλίου στη Ρόδο

23/02/2024

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία µε τη Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Δηµώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα των Ε. Κακουλίδη-Πάνου, Ε. Καραντζόλα και Κ. Τικτοπούλου (έκδ. ΜΙΕΤ, σε συνεργασία µε το Κέντρο Ελληνικής...

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)»

23/02/2024

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)» Στο πλαίσιο της έκθεσης «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)», που παρουσιάζεται στο παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης...

«Η Pilar είμαι εγώ»: εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες

22/02/2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Pilar είμαι εγώ». Το πρόγραμμα, μια σύμπραξη του ΜΙΕΤ (διαχειριστής τους κληροδοτήματος «Αλέξη Μινωτή εις μνήμην Κατίνας Παξινού») με την εταιρεία μουσειακού θεάτρου Heterotopia Museum Theater και της Museotek, υλοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατο της Παξινού (1973-2023).

“Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” – Παρουσίαση στο Βερολίνο για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

07/02/2024

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου), η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γερμανία και το Κέντρο Νέου Ελληνισμού του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου "Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα", των Ε. Κακουλίδη-Πάνου, Ε. Καραντζόλα και Κ. Τικτοπούλου (έκδ. ΜΙΕΤ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας), την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 6.00 μ.μ.

Διάλεξη στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ

02/02/2024

Στην τρίτη διάλεξη της σειράς, καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Χαρούλα Σκαβάκη, υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης Σύρου. Η κυρία Σκαβάκη θα μας παρουσιάσει την ιστορία και τις συλλογές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της βιβλιοθήκης, τα σπάνια και πολύτιμα τεκμήρια, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης ειδικά ως προς τη διαχείριση αυτών των τεκμηρίων. Θα συζητήσουμε για της δυνατότητες, αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούν τα νέα ψηφιακά μέσα, οι ανάγκες των ερευνητών και των επισκεπτών, την οργάνωση και διαχείριση του υλικού, τις συνεργασίες, τα προγράμματα διάχυσης και εξωστρέφειας, τις δυνατότητες και τα όρια.
1 2 3 4 5