Νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ | Διάλεξη στο ΙΠΑ/ΜΙΕΤ

03/06/2024

Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ πραγματοποιεί τη δεύτερη ετήσια εκδήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων για το 2024

Δημιουργικό εργαστήρι: «Μαθαίνω για τις Μασκότ των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και φτιάχνω το δικό μου λεύκωμα»

01/06/2024

Το Σάββατο 1η Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων με ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήριο, με θέμα «Μαθαίνω για τις μασκότ των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και φτιάχνω το δικό μου λεύκωμα».

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Then and Again. Τότε και ξανά»

24/05/2024

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Then and Again. Τότε και ξανά. Επαναπροσδιορίζοντας την τελετουργία στα σύγχρονα Βαλκάνια», που παρουσιάζεται στο παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108), θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανοιχτές προς το κοινό κάθε Πέμπτη στις 18:00, καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

4η διάλεξη στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ

10/04/2024

Στη 4η διάλεξη της σειράς καλεσμένη ομιλήτρια είναι η κα. Μαρία Αρβανιτάκη, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης ΕΛΙΑ/ ΜΙΕΤ, η οποία θα παρουσιάσει τη Βιβλιοθήκη του ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ. Θα μας μιλήσει για την δημιουργία του ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ, θα αναφερθεί στα εργαλεία έρευνας των αρχείων και των ψηφιοποιημένων συλλογών και θα μας παρουσιάσει τις συλλογές και τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, εστιάζοντας στις δυνατότητες πρόσβασης των ερευνητών στο υλικό.

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου

08/04/2024

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει έναν κύκλο 10 δωρεάν ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω της πλατφόρμας Museotek και προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες σε ένα ταξίδι από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας, για να γνωρίσουν τη διαδρομή της γραφής και του βιβλίου. Μέσα από μια εξ αποστάσεως και ζωντανή παρουσίαση που εστιάζει σε σημαντικούς σταθμούς της γραφής και του βιβλίου, θα συζητήσουν με τη Μουσειολόγο - Μουσειοπαιδαγωγό και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, κυρία Σοφία Πελοποννησίου, και θα ανακαλύψουν μια συναρπαστική ιστορία.

“Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” – Παρουσίαση του βιβλίου στην Κομοτηνή

01/04/2024

Το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜόρΦωΣη σε συνεργασία με το Εργαστήρι Βυζαντινής Δημώδους και Μεταβυζαντινής/Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας Hans & Niki Eideneier του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Δηµώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα» των Ε. Κακουλίδη-Πάνου, Ε. Καραντζόλα και Κ. Τικτοπούλου (έκδ. ΜΙΕΤ, σε συνεργασία µε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στις 19:30, στη Λέσχη Κομοτηναίων, οδός Ελ. Βενιζέλου 52.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ: Τίτος Πατρίκιος

21/03/2024

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) εγκαινιάζει μια σειρά συνομιλιών με προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στόχος της νέας αυτής δράσης του ΜΙΕΤ είναι η καταγραφή των πολλαπλών όψεων της ελληνικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής μας.

Εκτάκτως η έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την επανάσταση» θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

15/03/2024

Εκτάκτως η έκθεση «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την επανάσταση», που παρουσιάζεται στο Παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνει κλειστή το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024".

«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Ζωντανά οι εργασίες του Συνεδρίου

29/02/2024

«Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» – Live οι εργασίες του Συνεδρίου Η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics συνδιοργανώνουν τριήμερο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά», από σήμερα 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στην Εθνική Πινακοθήκη.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ | 50 Χρόνια Μεταπολίτευση: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας

28/02/2024

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) συνδιοργανώνουν ένα μεγάλο συνέδριο με θέμα: «50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας». Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και δημοσιογράφοι.
1 2 3 4 5