Νέα

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των Βιβλιοπωλείων. Παραγγελίες βιβλίων

16/03/2020

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των Βιβλιοπωλείων

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των Πολιτιστικών Κέντρων

13/03/2020

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας τα Πολιτιστικά μας Κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι να αρθούν τα μέτρα περιορισμού.

Αναβολή των προγραμματισμένων ξεναγήσεων στην έκθεση «ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ. Η ταχυδρομική ιστορία της Θεσσαλονίκης»

10/03/2020

Σας ενημερώνουμε πως, για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τις γενικές συστάσεις των ελληνικών αρχών για προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, οι προγραμματισμένες για τον μήνα Μάρτιο ξεναγήσεις στην έκθεση «ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ. Η ταχυδρομική ιστορία της Θεσσαλονίκης»* αναβάλλονται. Νέες ημερομηνίες θα καθοριστούν αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναβολή σεμιναρίου "Μετάφραση του αρχαίου δράματος"

09/03/2020

Κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων για τις επόμενες 4 εβδομάδες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σεμινάριο με τίτλο Μετάφραση του αρχαίου δράματος: από την ενδογλωσσία στον ξενισμό αναβάλλεται.

Βραβείο στη μνήμη του Παναγιώτη Μουλλά. Αποτελέσματα για το έτος 2019

03/03/2020

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΛΑ 2019 Πρακτικό συνεδρίας της Κριτικής Επιτροπής του Βραβείου Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 10.00 στα γραφεία του Ιδρύματος Θουκυδίδου 13, Αθήνα Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 έληξε η προθεσμία υποβολής κειμένων για το Βραβείο στη...

Αναβολή εγκαινίων έκθεσης στη Θεσσαλονίκη

26/02/2020

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ. H ταχυδρομική Ιστορία της Θεσσαλονίκης» αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Παρουσίαση ψηφιοποίησης χειρογράφων

20/02/2020

Την Κυριακή στις 16 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας η παρουσίαση του έργου της ψηφιοποίησης των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χειρογράφων της Ι. Μονής Ρουσάνου Μετεώρων ενώπιον επιλεγμένου και ειδικά προσκεκλημένου ακροατηρίου εκπροσώπων της Ι. Μητροπόλεως Καλαμπάκας,...

Φεβρουάριος. Μήνας προσφορών στα βιβλιοπωλεία του ΜΙΕΤ (Αθήνα & Θεσσαλονίκη)

20/02/2020

Διαρκής μέριμνα του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης είναι να κάνει γνωστό το εκδοτικό του έργο στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Γι’ αυτό το λόγο και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Φεβρουάριος είναι μήνας προσφορών και μεγάλων εκπτώσεων στο σύνολο των εκδόσεών μας. Οι βιβλιόφιλοι και όλοι οι...

Εγκαίνια έκθεσης της Λίας Ναλμπαντίδου στην Αθήνα

10/02/2020

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Λίας Ναλμπαντίδου με τίτλο Αστικός Μυστικός Κήπος – Μια ανάγνωση. Η έκθεση αποτελεί συμπαραγωγή με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Άνοιξη του 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.

Το ΜΙΕΤ αποχαιρετά τον εκλιπόντα Δημοσθένη Κοκκινίδη

05/02/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης πληροφορήθηκε με οδύνη το θάνατο του καθηγητή ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ Ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους της μεταπολεμικής γενιάς, με μεγάλο και πολύμορφο έργο, υπηρέτησε την τέχνη του και ως καλλιτέχνης και...
1 2 3 4 5