«εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται» 2η συνάντηση
Κατηγορία :
Διάλεξη - Ομιλία
Χώρος: Κτήριο ΕΛΙΑ
Τοποθεσία: Αθήνα
Διεύθυνση: Κτήριο ΕΛΙΑ, Aγίου Ανδρέου 5
Εγκαίνια: 17 Ιουν 2024
Διάρκεια: 17 Ιουν 2024
Πληροφορίες: 210 32 11 149 library@miet.gr

«εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται» 2η συνάντηση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σας προσκαλεί στον κύκλο συναντήσεων που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου / ΜΙΕΤ με τίτλο «εκδότες και συγγραφείς θυμούνται και αφηγούνται».

2η συνάντηση
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ | 1954-2024 ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου, 18:00
Κτήριο ΕΛΙΑ, Aγίου Ανδρέου 5, Πλάκα


[ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ]
Οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ συμπληρώνουν 70 χρόνια εκδοτικής παρουσίας. Συνυφασμένες με τη λογοτεχνική ιστορία του τόπου, φιλοξενούν μερικούς από τους πιο καινοτόμους και προοδευτικούς Έλληνες δημιουργούς του 20ού αιώνα. Ρίτσος, Βάρναλης, Τσίρκας, Αξιώτη, Φραγκιάς, Ιωάννου, Σωτηρίου, Καμπανέλλης, Σαχτούρης, Αλεξάνδρου, Βαρβέρης, Χάκκας… Ποιον να πρωτοθυμηθούμε;
Μια ξενάγηση σε σημαντικές στιγμές της πλούσιας διαδρομής του Κέδρου. Από το 1954, όταν ο Νίκος και η Νανά Καλλιανέση ίδρυσαν τον εκδοτικό οίκο, στα δύσκολα χρόνια της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, έως τη δεκαετία του 1980, όταν ανέλαβαν η Κάτια Λεμπέση και ο Ευάγγελος Παπαθανασόπουλος. Και από εκεί στο σήμερα, στη νέα χιλιετία με τις δικές της προκλήσεις.

Ομιλητές: Αριάδνη Μοσχονά και Ιορδάνης Κουμασίδης, υπεύθυνοι του εκδοτικού τμήματος του Κέδρου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ποιητής

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μικρή έκθεση με τεκμήρια της εκδοτικής ιστορίας του Κέδρου (κατάλογοι, σπάνιες πρώτες εκδόσεις, αρχειακό υλικό).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: 210 32 11 149 library@miet.gr


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email