Το χρηματοκιβώτιο. Από την ιστορία μιας εποχής στην ιστορία μιας οικογένειας
Χώρος: Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη
Τοποθεσία: Σύρος
Εγκαίνια: 16 Αυγ 2018
Διάρκεια: 16 Αυγ 2018 - 14 Σεπ 2018
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 - 13.30 & 18.30 - 21.30

Το χρηματοκιβώτιο. Από την ιστορία μιας εποχής στην ιστορία μιας οικογένειας

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
Από την ιστορία μιας εποχής στην ιστορία μιας οικογένειας

Μια ιστορία μυστηρίου με πρωταγωνιστή ένα χρηματοκιβώτιο που έμεινε κλειστό περίπου 100 χρόνια

Η έκθεση παρουσιάζει τα ευρήματα ενός χρηματοκιβωτίου που βρέθηκε ερμητικά κλειστό και ξεχασμένο μέσα στην αποθήκη ενός παλιού αρχοντικού της Σύρου. Το χρηματοκιβώτιο ανοίχτηκε χάρις στην περιέργεια και τον πόθο ενός ανθρώπου, που από μικρό παιδί ήθελε να ανακαλύψει τους θησαυρούς που έκρυβε.
Τα ευρήματα αφηγούνται την ιστορία μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της Σύρας του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, της οικογένειας του Αθανασίου Λαδόπουλου και της Όλγας Βαφιαδάκη, με σημαντικές εμπορικές, τραπεζικές, βιομηχανικές και εφοπλιστικές δραστηριότητες καθώς και σημαίνουσα τοπική και εθνική πολιτική δράση.
Σπάνια έγγραφα, προσωπική αλληλογραφία, ερασιτεχνικές φωτογραφίες, «πολυταξιδεμένες» καρτ ποστάλ, όπλα, αρχαία νομίσματα, μετάλλια και ποικίλα προσωπικά αντικείμενα προσφέρουν μια περιήγηση σε έναν ενίοτε αυστηρά προσωπικό «θησαυρό» μιας άλλης εποχής· τότε που η Ερμούπολη της Σύρου ήταν το πρώτο αστικό κέντρο με τη μεγαλύτερη οικονομική, βιομηχανική, κοινωνική και πολεοδομική ανάπτυξη στην ελεύθερη Ελλάδα.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 16/08, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 16/08 – 14/09
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-13:30 & 18:30-21:30

 

Φωτογραφίες


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow
Share

Please enter valid email