Στ΄ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος
Χώρος: Μέγαρο Εϋνάρδου
Τοποθεσία: Αθήνα
Εγκαίνια: 09 Ιουν 2011
Διάρκεια: 09 Ιουν 2011 - 09 Ιουλ 2011

Στ΄ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος

Τον Ιούνιο στην Αθήνα η ΣΤ’ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος.

Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου 2011 πραγματοποιείται στην Αθήνα η ΣΤ’ Μπιενάλε των Φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδος.

Η έκθεση των 100 έργων που συμμετέχουν στην Μπιενάλε θα φιλοξενηθεί  από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) στο Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου, δίπλα από το Εθνικό Θέατρο της Αθήνας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο κ. Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, στις 9 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. και θα χαιρετίσουν ο Δημοσθένης Κοκκινίδης (αντιπρόεδρος του ΜΙΕΤ), ο Γιώργος Χαρβαλιάς (πρύτανης της ΑΣΚΤ), ο Κυριάκος Κατζουράκης (πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ), ο Μιλτιάδης Παπανικολάου (πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) και ο Γιάννης Αγγέλης (μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Τα Νέα της Τέχνης»).

Θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων και επαίνων στους φοιτητές που διακρίθηκαν για το έργο τους.

Τα εγκαίνια του Β' μέρους της έκθεσης θα γίνουν στις 24 Ιουνίου 2011, στις 8.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο, με ομιλίες και συζήτηση με θέμα: «Τέχνη και Παιδεία. Το μέλλον της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Ομιλητές θα είναι οι Χρήστος Γ. Λάζος, συγγραφέας, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του ΑΠΘ, Γιώργος Διβάρης, αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και Γιάννης Καστρίτσης, διδάσκων στη  Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος 'Αρτεμις Καρδουλάκη.

Η Μπιενάλε των Φοιτητών τελεί υπό την αιγίδα των Σχολών Καλών Τεχνών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Χορηγοί της είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η Eurobank, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s Γιώργος Καραβίας και Συνεργάτες.

H ΣΤ’ Mπιενάλε συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια ζωής και διοργανώνεται από την εφημερίδα Τα Νέα της Τέχνης σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1996, με την προετοιμασία τριών ετήσιων εκθέσεων στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Aπό το 2000 μετατράπηκε σε Μπιενάλε με τη συμμετοχή και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από φέτος στη διοργάνωση συμμετέχει και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ΣΤ’ Μπιενάλε θα δοθούν τρία βραβεία με χρηματικό αντίκρισμα και έξι τιμητικοί έπαινοι. Τα βραβεία και οι έπαινοι επιλέχθηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και των τριών σχολών και μέλη των διοργανωτών.

Η έκθεση των έργων που συμμετέχουν στην Μπιενάλε παρουσιαζόταν μέχρι το 2005 μόνο στην Κρήτη, στον εκθεσιακό χώρο του Ξενοδοχείου Creta Maris. Από το 2005 και έπειτα, η έκθεση των έργων, μετά την Κρήτη, μεταφερόταν και στην Αθήνα, στον εκθεσιακό χώρο της Αττικό Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ το 2007 ταξίδεψε και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση του Τορόντο του Καναδά, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελένη Νικολαΐδου, τηλ. 210 8644442, 210 8665976, e-mail artpress@otenet.gr, ιστοσελίδα www.artnews.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.–2 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6 – 8 μ.μ.
Σάββατο 12 – 2 μ.μ.


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email