Παρουσίαση βιβλίων
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 11
Εγκαίνια: 19 Οκτ 2010
Διάρκεια: 19 Οκτ 2010
Πολυμέσα:

Παρουσίαση βιβλίων

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, διοργανώνει στο βιβλιοπωλείο του στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11), μια βραδιά αφιερωμένη στις σύγχρονες αναζητήσεις και προοπτικές της ιστοριογραφίας του νεοελληνικού θεάτρου.

Ο κεντρικός άξονας της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στις 20.00, διατρέχει την θεατρολογική σειρά των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, την οποία διευθύνει ο Θόδωρος Χατζηπανταζής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και συγγραφείς των βιβλίων, Αντώνης Γλυτζουρής, επίκουρος καθηγητής Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντρέας Δημητριάδης, επίκουρος καθηγητής Θεατρολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Κωνσταντίνα Ριτσάτου, λέκτορας Θεατρολογίας - Ιστορίας του Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Θόδωρος Χατζηπανταζής, ομότιμος καθηγητής Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με την ευκαιρία της φετινής προσθήκης τριών νέων τίτλων στη σειρά, θα παρουσιαστούν τα βιβλία που εκδόθηκαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ερευνητικής και εκδοτικής παρέμβασης, που συντελείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Ρέθυμνο) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας. Πρόκειται για τα βιβλία:

  • Θόδωρος Χατζηπανταζής, Από του Νείλου μέχρι του Δουνάβεως. Το Χρονικό της ανάπτυξης του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου (1825-1875) (Τόμοι Α1, Α2)
  • Θόδωρος Χατζηπανταζής, Η ελληνική κωμωδία και τα πρότυπά της στο 19ο αιώνα
  • Θόδωρος Χατζηπανταζής, Το Ελληνικό Ιστορικό Δράμα από το 19ο στον 20ό αιώνα
  • Αντρέας Δημητριάδης, Σαιξπηριστής, άρα περιττός. Ο ηθοποιός Νικόλαος Λεκατσάς και ο δύσβατος δρόμος της θεατρικής ανανέωσης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
  • Αντώνης Γλυτζουρής, Πόθοι αετού και φτερά πεταλούδας: Το πρώιμο θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη και οι ευρωπαϊκές πρωτοπορίες της εποχής του
  • Κ. Γεωργιάδη - Α. Γλυτζουρής (επιμ.), Παράδοση και εκσυγχρονισμός στο νεοελληνικό θέατρο: Από τις απαρχές ως τη μεταπολεμική εποχή
  • Κωνσταντίνα Ριτσάτου, «Με των Μουσών τον έρωτα...». Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής και το νεοελληνικό θέατρο


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email