Ο Σολωμός και η Ζάκυνθος
Χώρος: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου
Τοποθεσία: Ζάκυνθος
Εγκαίνια: 24 Σεπ 2005
Διάρκεια: 24 Σεπ 2005

Ο Σολωμός και η Ζάκυνθος

Με την ευκαιρία των 100 χρόνων παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Επτάνησα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και ο Δήμος Ζακύνθου, με την ευγενή συνεργασία του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων,προσφέρουν μια βραδιά αφιερωμένη στον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό,το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2005.

Το απόγευμα, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου, ο Γιάννης Δεμέτης, συγγραφέας, διευθυντής του Μουσείου Σολωμού, η Κατερίνα Τικτοπούλου, φιλόλογος, επιμελήτρια της αναθεωρημένης έκδοσης των Αυτόγραφων Έργων του Σολωμού, ο Νίκιας Λούντζης, συγγραφέας, και ο Διονύσης Καψάλης, διευθυντής του ΜΙΕΤ, θα μιλήσουν με θέμα "Ο Σολωμός και η Ζάκυνθος".

Η βραδιά θα κλείσει στον λόφο του Στράνη, στις 9 μ.μ., τόπο εμπνεύσεως του Διονυσίου Σολωμού, με συναυλία του Νίκου Ξυδάκη. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο συνθέτης θα παρουσιάσει οργανική μουσική και μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού με τίτλο "Προς τον Κύριον Γεώργιον Δε Ρώσση". Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν μουσική και τραγούδια από την ενότητα της Σαπφούς, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και μια επιλογή από άλλα γνωστά και ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη. Συμμετέχει εννεαμελές συγκρότημα μουσικών και η Νάνα Μπινοπούλου, καθώς και οι τραγουδιστάδες  τσ' "Αρέκιας".

Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ.


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email