Όλες μου οι επιθυμίες
Καλλιτέχνες :
Κάλλη Καστώρη
Χώρος: Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: 18 Ιαν 2019
Διάρκεια: 18 Ιαν 2019 - 16 Μαρ 2019
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 09:00-15:30 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-20:00 Σάββατο 09:30-16:00
Πληροφορίες: 2310 288 036
Πολυμέσα:

Όλες μου οι επιθυμίες

Κάλλη Καστώρη

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στις 19:30′ στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη την έκθεση:

 

«Κάλλη Καστώρη – Όλες μου οι επιθυμίες»

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Περπατάμε μέσα στους δρόμους, πραγματικούς ή ψηφιακούς. Προσπερνάμε και ταυτοχρόνως εισπράττουμε αφιλτράριστα τα πολυάριθμα σήματα, τα μηνύματα, τα φώτα, τις φωνές που έχουν μετατραπεί σε βουητό. Οι άλλοι είναι δίπλα μας, αλλά μακριά. Στο κάθισμα του λεωφορείου, του μετρό, στον ίδιο μας τον καναπέ. Βάζουμε μια οθόνη μπροστά στα πρόσωπα μας και τα κρύβουμε. Εκθέτουμε τους εαυτούς μας ώστε να γινόμαστε γίνουμε εικόνα σε έναν μη πραγματικό κόσμο και, με αυτή τη δεύτερη φύση, απομακρυνόμαστε ακόμη περισσότερο.

Στα έργα της, η Κάλλη Καστώρη παγώνει καθημερινά στιγμιότυπα τα οποία ζούμε στα αστικά περιβάλλοντα και καταφέρνει να κρατήσει σε αυτά μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε μια ρεαλιστική προσέγγιση από τη μια, και από την άλλη έναν απαραίτητο βαθμό ερμηνείας και τροποποίησης των μορφών, ώστε τα πορτρέτα να γίνουν καταστάσεις.

Το άτομο γίνεται καθρέφτης μιας συλλογικότητας σε ζωγραφικά έργα που, παρά τη νοηματική τους φόρτιση, δεν αρνούνται την αισθητική τους άξια. Η συνολική ισορροπία των χρωμάτων, η προσοχή στη σύνθεση και η ένταξη των μορφών στα αυστηρά γεωμετρικά φόντα είναι μερικά από τα γνωρίσματα της τέχνης της Καστώρη.

Άξονας της δουλειάς της την τελευταία περίοδο είναι η επικοινωνία που πραγματεύεται μέσα σε ένα παρόν, που επιβραβεύει τη γρήγορη κατανάλωση και την αντικειμενοποίηση του εαυτού μας, τη μετατροπή μας σε ευάλωτα προϊόντα. Οι εμπορικές τιμές και οι αξίες μοιάζει να έχουν ταυτιστεί αδιάκριτα. Ωστόσο, συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι και να ψάχνουμε την εσωστρέφεια, το άγγιγμα, το φιλί. Παρά τα πυροτεχνήματα, η ουσία βρίσκεται ακόμα στις σιωπές.

Miguel Fernández Belmonte, Ιστορικός τέχνης, Μεταδιδάκτορας ερευνητής, Α.Π.Θ.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κάλλη Καστώρη γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε μουσική και κιθάρα και έκανε ηχογραφήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Κάιρο, τη Ρουμανία, τη Σόφια και την ΕΡΤ. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008 και στη συνέχεια πραγματοποίησε, με υποτροφία του Ιδρύματος Μιχελή, σπουδές στο University of the Arts στο Λονδίνο (Wimbledon College of Art). Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου καθώς και σε δημόσιους οργανισμούς, ιδρύματα και πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φωτογραφίες


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email