64 Φωτογραφίες - 46 Βιβλία
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του ΜΙΕΤ
Τοποθεσία: Πάτρα
Διεύθυνση: Πλατεία Γεωργίου Α΄και Κορίνθου, Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ Πάτρα
Εγκαίνια: 21 Σεπ 2006
Διάρκεια: 21 Σεπ 2006 - 29 Οκτ 2006
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. Τετάρτη & Παρασκευή 6.30 - 8.30 μ.μ.
Πολυμέσα:

64 Φωτογραφίες - 46 Βιβλία

Κυριάκος Ντελόπουλος

Αναζητήσεις ενός ανήσυχου φακού, 1953-1999
Ο συγγραφέας και τα βιβλία του, 1967-2006-09-19

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πατρών, εγκαινιάζει την 21η Σεπτεμβρίου 2006, στις 8.30μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ στην Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου Α΄και Κορίνθου), έκθεση βιβλίων και φωτογραφιών του Κυριάκου Ντελόπουλου.

Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε στην Αθήνα από το Μουσείο Μπενάκη, περιλαμβάνει 46 βιβλία του, βιβλιοθηκονομικά, βιβλιογραφικά, φιλολογικά, λογοτεχνικά, χιουμοριστικές συλλογές, φωτογραφικά, 15 μεταφράσεις του και 64 φωτογραφίες, 58 ασπρόμαυρες και 6 έγχρωμες. Θέμα των φωτογραφιών η αναζήτηση της κρυμμένης ελληνικότητας και η απόδοσή της σε μια προσωπική εκδοχή.
Τραβηγμένες σε 51 μέρη της Ελλάδας συνενώνουν μια ποικιλία θεμάτων σε μια κοινή εσωτερική αλληλουχία με άδηλα στοιχεία του χώρου, της καθημερινής ζωής των ανώνυμων ανθρώπων που τον κατοικούν, χαρακτηριστικές μορφές τους, χιουμοριστικές σκηνές, φευγαλέα στιγμιότυπα. Η ωραιοποίηση, το γραφικό και το επικαθισμένο στην επιφάνεια συμβατικό και νόθο έχουν δώσει τη θέση τους σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις μακριά από την πεπατημένη.

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος είναι συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιοκριτικός, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων, σύμβουλος βιβλιοθηκών και εκδοτικών οίκων.

Ο Ντελόπουλος ως φωτογράφος έχει λάβει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει έξι ατομικές στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α. Έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά βιβλία και δημοσιεύσει σωρεία φωτογραφιών του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ένα λεύκωμα με τις φωτογραφίες της έκθεσης και άλλες προετοιμάζεται από τις εκδόσεις Gutenberg.

Ώρες λειτουργίας Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6.30 - 8.30 μ.μ.
.

Φωτογραφίες


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email