Δυνάμεις του Αιγαίου
Κατηγορία :
Συναυλία
Χώρος: Στην Αυλή του ΜΙΕΤ
Τοποθεσία: Αθήνα
Διεύθυνση: Θουκυδίδου 13, 105 58 Αθήνα
Εγκαίνια: 19 Σεπ 2019
Διάρκεια: 19 Σεπ 2019 - 20 Σεπ 2019
Πληροφορίες: 210 32 34 267 210 36 14 143
Πολυμέσα:

Δυνάμεις του Αιγαίου

Δυνάμεις του Αιγαίου

...Έτσι να μ' ακουμπάει η Μουσική,
στα μέρη που πονάει η νοσταλγία...

Καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, το ΜΙΕΤ θα φιλοξενήσει στην αυλή του, στην οδό Θουκυδίδου 13 στην Πλάκα, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ, τη μουσική ομάδα Δυνάμεις του Αιγαίου.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου απαρτίζονται από τους σολίστες μουσικούς Χρίστο Τσιαμούλη (τραγούδι, ούτι, νέϊ), Νίκο Γράψα (τραγούδι, λαούτο, ταμπουρά,  κιθάρα), Γιάννη Ζευγόλη (βιολί), Μιχάλη Κλαπάκη (κρουστά και ιδιόφωνα).

Πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, παίζοντας σε συναυλίες ανά την Ευρώπη και ηχογραφώντας παλιά ανώνυμα ελληνικά τραγούδια. Αργότερα άρχισαν να δημιουργούν και δικά τους τραγούδια, εμπνευσμένα από τη μουσική παράδοση του Αιγαίου, της  Μεσογείου και των Βαλκανίων, διαμορφώνοντας ωστόσο ένα πρωτότυπο στιλ, αξιοποιώντας τις σπουδές τους τόσο στην ευρωπαϊκή μουσική όσο και στην εκκλησιαστική ψαλτική παράδοση.

Ακολουθώντας αυτή την πορεία, οι Δυνάμεις του Αιγαίου εξελίχτηκαν σε μια αναμφισβήτητα πρωτοποριακή ομάδα που ανέδειξε μουσικά όργανα και ιδιώματα ξεχασμένα στον ελληνικό χώρο. Ελάχιστοι ήταν κατά την δεκαετία του ’80 οι νέοι που χειρίζονταν όργανα όπως το ούτι, το λαούτο, το κανονάκι, ενώ κανείς δεν έπαιζε νέι ή ταμπουρά. Ελάχιστοι ήταν και όσοι ασχολούνταν με τα λαϊκά κρουστά και το λαϊκό βιολί.

Ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος για τη μουσική παρακαταθήκη μας που αφύπνισαν οι Δυνάμεις του Αιγαίου αποτελεί ασφαλώς η απόφαση του Διονύση Σαββόπουλου να αναλάβει την πρώτη τους δισκογραφική παραγωγή (Δυνάμεις του Αιγαίου, 1985), ενώ το 1990 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε στην εταιρία του, τον Σείριο, την τρίτη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο Ανατολικό Παράθυρο.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου, στην πιο ώριμη ίσως καλλιτεχνική τους στιγμή, θα παρουσιάσουν στην αυλή του ΜΙΕΤ συνθέσεις εμπνευσμένες από τη μουσική του Αιγαίου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 12 €

Φοιτητικό / Ανέργων / ΑΜΕΑ: 8 €

Περιορισμένης ορατότητας: 8 €

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις θα πραγματοποιείται μέσω του www.viva.gr, στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13) και στα κεντρικά του Ιδρύματος (Θουκυδίδου 13, Πλάκα).

Τις ημέρες των παραστάσεων εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στο χώρο της συναυλίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

 


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email