Διακοπές από τη λογική
Καλλιτέχνες :
Μιχάλης Αρφαράς
Χώρος: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Τοποθεσία: Φλώρινα
Διεύθυνση: Ταγμ. Φουλεδάκη 8
Εγκαίνια: 18 Μαϊ 2012
Διάρκεια: 18 Μαϊ 2012 - 16 Ιουν 2012
Κατάλογος Εκθεσης:
Πολυμέσα:

Διακοπές από τη λογική

Μιχάλης Αρφαράς

ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εγκαινιάζουν την έκθεση του

ΜΙΧΑΛΗ  ΑΡΦΑΡΑ
«ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ»
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης, ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Από το 1990 το έργο του παρουσιάζεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και τα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου.
Η συγγραφή και επιμέλεια καλλιτεχνικών βιβλίων αποτελεί μια συνεχή του ενασχόληση και πειραματισμό, καταλαμβάνοντας αξιόλογο μέρος της δημιουργίας του.
Ο Αρφαράς είναι αναμφισβήτητα ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με βαθιά ελληνικές ρίζες. Τα έργα του, άμεσα επηρεασμένα από τη βυζαντινή αντίληψη για τη δισδιάστατη και αυτόφωτη εικόνα, έχουν ως κυρίαρχο θέμα τους την ανθρώπινη φιγούρα.  Είναι βιρτουόζος στην παράλληλη χρήση διαφορετικών εικαστικών τεχνικών και στις συνθέσεις του συνυπάρχουν το σχέδιο, η ζωγραφική, το κολάζ και οι διάφορες τεχνικές της χαρακτικής, όπως η ξυλογραφία, η χαλκογραφία, η λιθογραφία και η μεταξοτυπία. Ο εικαστικός του κόσμος είναι έγχρωμος. Ακόμα και στις ασπρόμαυρες συνθέσεις του υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ευαίσθητων γκρίζων τόνων.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται 64 περίπου ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, μια επιλογή από τη νεότερη δουλειά του καλλιτέχνη και  αποτελεί μελέτη της θεματικής και συνθετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του ζωγραφικού και του χαρακτικού έργου του Μιχάλη Αρφαρά. Η έκθεση  οργανώθηκε  από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και έχει παρουσιαστεί  στα πολιτιστικά του κέντρα, των Αθηνών (Μέγαρο Εϋνάρδου) και της Θεσσαλονίκης (Βίλα Καπαντζή).
Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μας, η παρουσία του Μιχάλη Αρφαρά στα εγκαίνια της έκθεσης και η προθυμία του να παρουσιάσει και να ξεναγήσει τους φιλότεχνους της Φλώρινας στον κόσμο των δημιουργιών του επιχειρώντας  "Διακοπές από την λογική".  

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Ταγμ. Φουλεδάκη 8, τηλ.2385 029444,
email: art4@otenet.gr, website:www.mstf.gr,
Η έκθεση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη
του Δήμου Φλώρινας, και της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας
Εγκαίνια:
Παρασκευή  18 Μαΐου ώρα 20.30. Κτίριο Εξάρχου
Διάρκεια έκθεσης :
18 Μαΐου - 16 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
Τρίτη-Σάββατο 18.00 – 21.00,
Κυριακή 10.00-13.00

Φωτογραφίες


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email