Ζωγραφική για βιβλία
Καλλιτέχνες :
Αλέκος Λεβίδης
Τοποθεσία: Αθήνα
Διεύθυνση: Αμερικής 13
Εγκαίνια: 28 Μαρ 2008
Διάρκεια: 28 Μαρ 2008 - 17 Μαϊ 2008
Πολυμέσα:

Ζωγραφική για βιβλία

Αλέκος Λεβίδης

«Ζωγραφική για βιβλία»

τιτλοφορείται η έκθεση του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008, στις 8.00μ.μ. στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Αμερικής 13).

Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα ποικίλης τεχνικής, τα οποία φιλοτέχνησε ο ζωγράφος τα τελευταία χρόνια ως εξώφυλλα ή ως εικονογράφηση για βιβλία (των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, των εκδόσεων 'Aγρα, του Βιβλιοπωλείου της «Εστίας» και άλλων εκδοτών).

Ο Αλέκος Λεβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε σκηνοθεσία και σκηνογραφία στο Παρίσι και αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Εκτός από την άλλη πλούσια καλλιτεχνική του δραστηριότητα (18 ατομικές και πάμπολλες ομαδικές εκθέσεις), έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία και τη σκηνογραφία και έχει μελετήσει συστηματικά την αρχαία ζωγραφική. Εξίσου πλούσια όσο και σημαντική για την αισθητική του βιβλίου στη χώρα μας είναι η ζωγραφική του για βιβλία και έντυπα (εξώφυλλα, εικονογράφηση, καλλιτεχνικός σχεδιασμός), αντιπροσωπευτικό δείγμα της οποίας παρουσιάζεται στην έκθεση του ΜΙΕΤ.

Φωτογραφίες


Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email