Το 'Αγιον Όρος στην ελληνική τέχνη
Location: Thessaloniki
Store Opening: 08 Nov 2007
Duration: 08 Nov 2007 - 13 Jan 2008
Multimedia:

Το 'Αγιον Όρος στην ελληνική τέχνη

Έκθεση με θέμα «Το 'Αγιον Όρος στην ελληνική τέχνη» θα παρουσιαστεί από τις 8 Νοεμβρίου 2007 έως τις 13 Ιανουαρίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βασ. Όλγας 108).

Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγιορειτική Πινακοθήκη, αφορά, με επίκεντρο τις δεκαετίες 1920-1930, κυρίως τους παλαιότερους καλλιτέχνες (γεννημένους προ του 1930) και αρχίζει από τους καλλιτέχνες του 19ου αι., περιλαμβάνοντας έργα των Θ. Ράλλη, Λ. Κογεβίνα, Σπ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Ν. Πεντζίκη, Πολ. Ρέγκου και άλλων.

Τα περίπου 150 εκθέματα παρουσιάζουν ένα πανόραμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα με έμπνευση και σημείο αναφοράς το 'Αγιο Όρος. Ο 'Αθως είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τους δικούς του σημαντικούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς και λιγότερο για τη συμβολή του στη διαμόρφωση του ελληνικού καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.

Η Αγιορειτική Πινακοθήκη της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας διαθέτει έναν πυρήνα έργων με θέμα το 'Αγιον Όρος, ενώ τα υπόλοιπα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή του ΜΙΕΤ και κυρίως από μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και δημοσίων συλλογών από όλη την Ελλάδα.

Photo Gallery


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email