Τα Όνειρα
Location: Athens
Store Opening: 24 May 2016
Duration: 24 May 2016 - 23 Jul 2016

Τα Όνειρα

Tzoulia Andreiadou

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, στις 8 μμ,
εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της
Τζούλιας Ανδρειάδου,
με τίτλο ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13.

Τα ΟΝΕΙΡΑ, όπως λέει η ίδια, αναδύθηκαν  από  μια  νύχτα αϋπνίας. «Είναι όνειρα με κλειστά και μ’ ανοιχτά μάτια, που τα δούλεψα ως έργα κατευθείαν σε ακρυλικό και μεικτή τεχνική.

Αυτά τα έργα έχουν ως οδηγό αρκετά στοιχεία, απ’ όσα αναφέρω στο βιβλίο μου Σε χαμηλή πτήση: (...) Το πέταγμα του πουλιού, η πτήση, το ταξίδι, αναζητά τον μυστικό κώδικα των  ονείρων μου (...) Και κάπου αλλού γράφω: (…) Τις μικρές ώρες της νύχτας, η φαντασία μου συγκρούεται με τις αναμνήσεις μου σε ταχύτητες  Εθνικής οδού (…)

Παράλληλα με τα ακρυλικά, δούλευα και μια άλλη εκδοχή με μικρά, διαφανή έργα, ως ένα παιχνίδι μεικτής τεχνικής, που το συνεχίζω απελευθερωμένο από οποιοδήποτε εννοιολογικό στόχο, κάτι που απλώνεται στο χώρο της Τέχνης ως μόδα!»

Ο Αντώνης Φωστιέρης γράφει στο συνοδευτικό έντυπο της έκθεσης:   "Πρόκειται για την διακριτική, ειλικρινή και ουσιαστική αποτύπωση μιας απόλυτα προσωπικής – υπαρξιακής κατά βάθος – στάσης, που λόγω αυτής της ειλικρίνειάς της διαθέτει πολλαπλάσιο βάρος και αρθρώνει ακόμη πιο αποτελεσματικά τον δραστικό της λόγο, υπερβαίνοντας έτσι τον χαρακτήρα του ατομικού και αποκτώντας εντέλει διαστάσεις ευρύτερα κοινωνικές".

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΔΟΥ σπούδασε ζωγραφική με τον Κώστα Ηλιάδη (Αθήνα 1956-59), τον André Lhôte και στην École des Beaux-Arts, με τον M. Brianchon (Παρίσι 1959-60). Έχει κάνει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (1968-1999). Από το 1960 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από εκατό ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα) συμπεριλαμβανομένων των Πανελληνίων (1960-1987), και την 3η Μπιενάλε Νέων (Παρίσι, 1963) και La peinture Grecque 1968–88 (Βρυξέλλες, 1988). Έργα της υπάρχουν σε διάφορες συλλογές (Εθνική Πινακοθήκη, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Αιγαίου, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας, Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κλπ.)

Tο βιβλίο της Σε χαμηλή πτήση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ευρασία» με πολλά από τα έργα της, πρόλογο του Γ. Κολοκοτρώνη, και αποσπάσματα από κριτικές. Από το 2011, το αρχείο της Τζούλιας Ανδρειάδου, βρίσκεται στο ISET (Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης) και στο ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο/ Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης).

Μια ματιά στην έκθεση
https://www.youtube.com/watch?v=EI19UV3HaXU

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου – 23 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 9.30 πμ – 3.30 μμ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.30 πμ- 8.00 μμ, Σάββατο 10 πμ – 5.00 μμ


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email