Γραφείο με θέα. Φωτογραφίες 1948-1981
Artistis :
Mario Vitti
Location: Patra
Store Opening: 19 Dec 2007
Duration: 19 Dec 2007 - 31 Jan 2008
Multimedia:

Γραφείο με θέα. Φωτογραφίες 1948-1981

Mario Vitti

MARIO VITTI  / ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΘΕΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1948-1981

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει την 19η Δεκεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μ.Ι.Ε.Τ. στην Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου Α΄) στις 8 μ.μ. έκθεση φωτογραφίας του Ιταλού νεοελληνιστή
Μάριο Βίττι με τίτλο:

«Γραφείο με θέα. Φωτογραφίες 1948-1981»

Η έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στα πολιτιστικά κέντρα του Μ.Ι.Ε.Τ. στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί συνέχεια της έκδοσης του βιβλίου του ιδίου Γραφείο με θέα, που κυκλοφόρησε από το Μ.Ι.Ε.Τ. τον Σεπτέμβριο του 2006. Στο βιβλίο του ο Μάριο Βίττι συνοδεύει την Εργογραφία και τα κριτικά του κείμενα με ένα «Αυτοβιογραφικό σχόλιο», αναλογιζόμενος τα πεπραγμένα της ζωής του και μπαίνοντας στον πειρασμό να περιγράψει την προσωπική και πνευματική πορεία μέσα στην οποία δημιούργησε το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο. Αυτή η έκθεση φωτογραφίας -μιας τέχνης που ο Ιταλός καθηγητής αγαπά ιδιαιτέρως και στην οποία επιδόθηκε με ζήλο και ενθουσιασμό- έρχεται τώρα κατά κάποιον τρόπο να συμπληρώσει εκείνο το «Σχόλιό» του στην Εργογραφία του, τεκμηριώνοντάς το με εικόνες και αποτυπώματα της πρώτης μεταπολεμικής και μεταπολιτευτικής εποχής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Μέσα από διακόσιες και πλέον φωτογραφίες παρουσιάζονται πρόσωπα και πράγματα της λογοτεχνίας μας μιας τριακονταετίας, αλλά και του κοσμοπολίτικου λόγιου περιβάλλοντος στο οποίο έζησε και έγραψε ο συγγραφέας-φωτογράφος. Ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και διανοούμενοι -ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, ο Τζουζέππε Ουνγκαρέττι, o Γιώργος Σεφέρης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, η Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ο Στρατής Τσίρκας, ο Τάκης Σινόπουλος και άλλοι- ζωντανεύουν στον μαυρόασπρο κόσμο του Μάριο Βίττι, στους δρόμους της Ρώμης, του Παρισιού και της Αθήνας ή σε εσωτερικούς χώρους όπου πρόσωπα, βιβλία, λογοτεχνικές συντροφιές και θεατρικές σκηνές έφτιαχναν μια ατμόσφαιρα πολύ μακρινή πια για μας, αλλά και τόσο κοντινή όσο τα έργα και η αύρα όλων αυτών των ανθρώπων. «Ποτέ δεν έλειπε η κατάλληλη στιγμή για μια πόζα ή για αιφνιδιασμούς με το φακό, χωρίς ωστόσο να κόβεται η ορμή και η έξαψη της συζήτησης», λέει ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μάριο Βίττι στο εισαγωγικό σημείωμά του που συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2008
 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6.30 - 8. 30 μ.μ.
Πληροφορίες τηλ.:
2610 637 034 κυρία Α. Σταμούλη, και κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης 2610 623 240 & 2610 623 241 
  

Photo Gallery


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email