64 Φωτογραφίες - 46 Βιβλία
Location: Patra
Address: Πλατεία Γεωργίου Α΄και Κορίνθου, Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ Πάτρα
Store Opening: 21 Sep 2006
Duration: 21 Sep 2006 - 29 Oct 2006
Opening Hours: Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. Τετάρτη & Παρασκευή 6.30 - 8.30 μ.μ.
Multimedia:

64 Φωτογραφίες - 46 Βιβλία

Kyriakos Delopoulos

Αναζητήσεις ενός ανήσυχου φακού, 1953-1999
Ο συγγραφέας και τα βιβλία του, 1967-2006-09-19

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Πατρών, εγκαινιάζει την 21η Σεπτεμβρίου 2006, στις 8.30μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ στην Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου Α΄και Κορίνθου), έκθεση βιβλίων και φωτογραφιών του Κυριάκου Ντελόπουλου.

Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε στην Αθήνα από το Μουσείο Μπενάκη, περιλαμβάνει 46 βιβλία του, βιβλιοθηκονομικά, βιβλιογραφικά, φιλολογικά, λογοτεχνικά, χιουμοριστικές συλλογές, φωτογραφικά, 15 μεταφράσεις του και 64 φωτογραφίες, 58 ασπρόμαυρες και 6 έγχρωμες. Θέμα των φωτογραφιών η αναζήτηση της κρυμμένης ελληνικότητας και η απόδοσή της σε μια προσωπική εκδοχή.
Τραβηγμένες σε 51 μέρη της Ελλάδας συνενώνουν μια ποικιλία θεμάτων σε μια κοινή εσωτερική αλληλουχία με άδηλα στοιχεία του χώρου, της καθημερινής ζωής των ανώνυμων ανθρώπων που τον κατοικούν, χαρακτηριστικές μορφές τους, χιουμοριστικές σκηνές, φευγαλέα στιγμιότυπα. Η ωραιοποίηση, το γραφικό και το επικαθισμένο στην επιφάνεια συμβατικό και νόθο έχουν δώσει τη θέση τους σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις μακριά από την πεπατημένη.

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος είναι συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιοκριτικός, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων, σύμβουλος βιβλιοθηκών και εκδοτικών οίκων.

Ο Ντελόπουλος ως φωτογράφος έχει λάβει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει έξι ατομικές στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α. Έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά βιβλία και δημοσιεύσει σωρεία φωτογραφιών του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ένα λεύκωμα με τις φωτογραφίες της έκθεσης και άλλες προετοιμάζεται από τις εκδόσεις Gutenberg.

Ώρες λειτουργίας Τρίτη έως Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ.
Τετάρτη & Παρασκευή 6.30 - 8.30 μ.μ.
.

Photo Gallery


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email