Enter Views on Crisis
Location: Thessaloniki
Address: Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ – Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη
Store Opening: 11 Oct 2013
Duration: 11 Oct 2013 - 17 Nov 2013
Opening Hours: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00
Information: Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036, fax: 2310 226.460

Enter Views on Crisis

Πρώτη δημόσια παρουσίαση του project
Enter Views on Crisis

στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ – Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη

Το project “Enter Views on Crisis” παρουσιάζεται για πρώτη φορά δημόσια την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Βιβλιοπωλείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11), στο πλαίσιο των προ-εκδηλώσεων της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης (2014).


TO PROJECT
Το “Enter Views on Crisis” είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι ένα τριετές πρόγραμμα με γενικό στόχο να αποκωδικοποιήσει, να αναλύσει και να χαρτογραφήσει την κρίση. Εστιάζει στις απόψεις διανοουμένων, επιστημόνων και καλλιτεχνών σχετικά με την Κρίση και την Δημιουργικότητα.
Πρόκειται για μια συνεργασία φορέων παιδείας και πολιτισμού από την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Τουρκία. Κεντρικό εργαλείο του project είναι η συνέντευξη ως μορφή τέχνης, μέσο επικοινωνίας και πηγή πληροφόρησης. Το πρόγραμμα επιδιώκει να ερμηνεύσει, να προτείνει λύσεις και να πολλαπλασιάσει τα ερωτήματα γύρω από την κρίση και μέσα από την κριτική να προτείνει την παραγωγή νέας επιστημονικής και καλλιτεχνικής γνώσης και δημιουργικότητας.
Το “Enter Views on Crisis” έχει ήδη οργανώσει τρία εργαστήρια προετοιμασίας, με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Αυστρίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην Art Athina 2013, μαζί με την παρουσίαση της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην πρώτη δημόσια παρουσίασή του, που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συνεντεύξεις με προσωπικότητες της πόλης που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς –πολιτική, οικονομία, πολιτισμό, εκπαίδευση, καθώς και έργα των φοιτητών που συμμετέχουν.
Οι συνεντεύξεις θα γίνουν από τους φοιτητές –κατόπιν σχετικού προπαρασκευαστικού εργαστηρίου– και από την δημοσιογράφο Αννίτα Μορδεχάι. Θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα εμπλουτίζεται με το ανάλογο υλικό. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τις δικές του ερωτήσεις και απόψεις.

Το πρωί της ημέρας των εγκαινίων του project (Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, από τις 10.30 ως τις 14.00) στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα και την κεντρική ιδέα της Μπιενάλε καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα “Enter Views on Crisis”. Επίσης, ο Αντιπρύτανης του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου Μόσχας (Moscow Architectural Institute) MARCHI, Καθηγητής Valery Bgashev, θα αναφερθεί στο παράλληλο πρόγραμμα - αφιέρωμα στην Μόσχα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Το “Enter Views on Crisis” συμμετέχει επίσης στην εκδήλωση Summit of Cheap Laser Graphics που διοργανώνεται από το Μουσείο Tinguely στη Βασιλεία, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης “Metamatic Reloaded. New art projects in dialogue with Tinguely’s drawing machines”, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους οι Marina Abramovic, Thomas Hirschhorn και Jon Kessler (Βασιλεία, Μουσείο Tinguely, 25-27 Οκτωβρίου). Ελληνική συμμετοχή: Joulia Strauss, Αδριανός Αγγελόπουλος, Μανώλης Δασκαλάκης-Λεμός, Χρήστος Δεληδήμος, Ράνια Εμμανουηλίδου – Απόστολος Ρίζος, Ηλίας Καφούρος, Γεωργία Κοτρέτσου, Μαρία Κριαρά, Γιώργος Μαραζιώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Τούλα Πλούμη, 'Αρτεμις Ποταμιάνου, Βασιλεία Στυλιανίδου.

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036, fax: 2310 226.460

Περισσότερες πληροφορίες για το Enter Views on Crisis
ArtBOX.gr | Creative Arts Management
T. 2310 22 46 26
Ε. info@artbox.gr
W. www.enterviewsoncrisis.org


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Enter Views on Crisis είναι πρωτοβουλία των:
GRenter.org
Ινστιτούτου Hyperwerk της Ακαδημίας Art & Design του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βορειοδυτικής Ελβετίας
Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Συνεργαζόμενοι φορείς:
FH Joanneum - University of Applied Sciences (Γκρατς)
University of Applied Arts (Βιέννη)
Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
University of Lapland (Ροβανιέμι)
Architecture and Vision - Andreas Vogler (Μπομάρτσο, Ιταλία / Μόναχο, Γερμανία)
Deutsches Kinemathek (Βερολίνο)

Σύντομα θα ενταχθούν στο project περισσότεροι συνεργάτες από την Ευρώπη που με την εξειδίκευσή τους θα συμβάλουν καθοριστικά στην άρτια εκτέλεση του project.

Project management
ArtBOX.gr | Creative Arts Management (GR)

Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Χρηματοδοτήσεων
Dorte Hundahl

Επιστημονικός Σύμβουλος
Δρ. Σωτήριος Μπαχτσετζής

Δημοσιογραφική υποστήριξη
Αννίτα Μορδεχάι

Η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Στο πλαίσιο των προ-εκδηλώσεων της 2ης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης (Μάιος-Ιούνιος 2014, www.skgarch.org).

 


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email