Διακοπές από τη λογική
Location: Santorini
Store Opening: 09 Jul 2015
Duration: 09 Jul 2015 - 29 Aug 2015

Διακοπές από τη λογική

Michalis Arfaras

Το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ και το ΙΔΡΥΜΑ Λ. και Ε. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ εγκαινιάζουν την έκθεση του

ΜΙΧΑΛΗ  ΑΡΦΑΡΑ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, στις 8.30 μ.μ., στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης.

Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Από το 1990 το έργο του παρουσιάζεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και τα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου.

Η συγγραφή και επιμέλεια καλλιτεχνικών βιβλίων αποτελεί μια συνεχή του ενασχόληση και πειραματισμό, καταλαμβάνοντας αξιόλογο μέρος της δημιουργίας του.

Ο Αρφαράς είναι αναμφισβήτητα ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με βαθιά ελληνικές ρίζες. Τα έργα του, άμεσα επηρεασμένα από τη βυζαντινή αντίληψη για τη δισδιάστατη και αυτόφωτη εικόνα, έχουν ως κυρίαρχο θέμα τους την ανθρώπινη φιγούρα.  Είναι βιρτουόζος στην παράλληλη χρήση διαφορετικών εικαστικών τεχνικών και στις συνθέσεις του συνυπάρχουν το σχέδιο, η ζωγραφική, το κολάζ και οι διάφορες τεχνικές της χαρακτικής όπως η ξυλογραφία, η χαλκογραφία, η λιθογραφία και η μεταξοτυπία. Ο εικαστικός του κόσμος είναι έγχρωμος. Ακόμα και στις ασπρόμαυρες συνθέσεις του υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ευαίσθητων γκρίζων τόνων.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται 60 περίπου ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, μια επιλογή από τη νεότερη δουλειά του καλλιτέχνη. Η έκθεση αποτελεί μελέτη της  θεματικής και συνθετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του ζωγραφικού και του χαρακτικού έργου του Μιχάλη Αρφαρά.

Διάρκεια έκθεσης:
9 Ιουλίου – 29 Αυγούστου 2015
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ.– 1 μ.μ. και 6 -9 μ.μ.
Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες:
τηλ 22860 24960, 22860 24961


Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email