Τραύμα. Πρόκληση και φροντίδα του τραύματος στην αρχαία Ελλάδα

Author : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ / RENÉ BRIDLER

Year of Publish : 1998

Dimensions : 14 x 21

ISBN Panodeto : 960-250-155-3

Price : 24.35 €

Discount Price : 17.05 €

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ / RENÉ BRIDLER

Τραύμα. Πρόκληση και φροντίδα του τραύματος στην αρχαία Ελλάδα

Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια ο Σ. Γερουλάνος συνέλεγε διαφάνειες, φωτογραφίες και καρτποστάλ από παραστάσεις σε αρχαία αγγεία, στήλες και τοιχογραφίες που απεικονίζουν επεμβάσεις και θεραπείες τραυμάτων στην Αρχαιότητα. Κατά καιρούς χρησιμοποιούσε μέρος του υλικού σε διαλέξεις. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επιστημονικοί κύκλοι, καθώς και ο ενθουσιασμός του βοηθού του Δρ Ρενέ Μπρίντλερ, του έδωσαν την ιδέα για το βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε στα γερμανικά το 1994.
Ο ακριβής και γλαφυρός λόγος και η έξοχη εικονογράφηση ζωντανεύουν τους τραυματισμούς κατά τους αθλητικούς αγώνες, τον πόλεμο, το κυνήγι και τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής. Οι εικόνες συνοδεύονται από κατατοπιστικές λεζάντες αποτελώντας αφ' εαυτών ένα πολύτιμο λεύκωμα. Σε ιδιαίτερα κεφάλαια οι συγγραφείς πραγματεύονται τις ποικίλες μορφές ιατρικής φροντίδας και την πρόοδο της αρχαίας ελληνικής ιατρικής από τον Μύθο στον Λόγο, καταδεικνύοντας συνάμα την πολλαπλή διαχρονική σημασία της εξέλιξης αυτής για τον άνθρωπο.

Ο Δρ Ρενέ Μπρίντλερ γεννήθηκε στη Ζυρίχη, όπου σπούδασε Ιατρική με ειδικότητα στη Γενική Παθολογία. Το διάστημα 1989-90 εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Σ. Γερουλάνου στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης όπου εκπόνησε τη  διδακτορική του διατριβή, αλλά αργότερα ακολούθησε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Σήμερα είναι επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ψυχιατρικής της Ζυρίχης και ασχολείται ερευνητικά με την κληρονομικότητα της σχιζοφρένειας.

Comments:

More
See more arrow

Please enter valid email