Μελέτες και άρθρα. Tα γερμανόγλωσσα δημοσιεύματα Τόμ. Β΄

Author : ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

Translation : Hλία Tσιριγκάκη

Επιμέλεια : Δανιήλ I. Iακώβ

Τόμος : Β΄: Eπιστολή Σπευσίππου και άλλες μελέτες. Bιβλιοκρισίες

Year of Publish : 2003

Dimensions : 14 x 21

ISBN Xartodeto : 960-250-230-4

Price : 21.31 €

Discount Price : 15.98 €

Classical studies

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

Μελέτες και άρθρα. Tα γερμανόγλωσσα δημοσιεύματα Τόμ. Β΄


O Iωάννης Συκουτρής ήταν ώς τώρα γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις μνημειώδεις υπομνηματισμένες εκδόσεις του πλατωνικού Συμποσίου και της αριστοτελικής Ποιητικής, καθώς και από τον ογκώδη συγκεντρωτικό τόμο των μικρών μελετημάτων του. H γερμανόγλωσση όμως επιστημονική παραγωγή του, που κέρδισε τη μεγάλη εκτίμηση της Eσπερίας για τον ιδιοφυή νεαρό κλασικό φιλόλογο, ήταν προσιτή μόνο στους ειδικούς.
Mε τη δίτομη αυτή έκδοση μεταφράζονται όλες οι γερμανόγλωσσες μελέτες του Συκουτρή και οι άκρως ενδιαφέρουσες βιβλιοκρισίες του που είναι σημαντικές, επειδή όχι μόνο αποτιμούν δίκαια και αυστηρά τις κρινόμενες εκδόσεις και τις επιστημονικές εργασίες, αλλά και επειδή προωθούν ουσιαστικά τη σχετική έρευνα γύρω από το εκάστοτε εξεταζόμενο θέμα.
Eυαίσθητος και στοχαστικός, ο Συκουτρής ξέρει να θέτει στα κείμενα τις κατάλληλες ερωτήσεις, ώστε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πληροφορίες. Aυτό το οφείλει ασφαλώς στη στέρεη παιδεία του, που ένα μεγάλο μέρος της αποκτήθηκε στη Γερμανία και συνδυάστηκε γόνιμα με τις ελληνικές καταβολές του. Oι δύο τόμοι του γερμανόγλωσσου έργου του είναι εύγλωττοι μάρτυρες ενός εγρήγορου πνεύματος και μιας ανήσυχης φιλολογικής συνείδησης.

Πίνακας Περιεχομένων 1ου τόμου

Πίνακας Περιεχομένων 2ου τόμου

Βιβλιοκρισίες

Ελευθεροτυπία, 19-10-2001
Ξεφυλλίζοντας

Ελευθεροτυπία, 16-11-2001
Το γερμανόφωνο έργο του Ιωάννη Συκουτρή

Αγγελιοφόρος, 4-12-2001
Μελέτες και άρθρα, τα γερμανόγλωσσα δημοσιεύματα

 

 

 

Comments:

More
See more arrow
Share

Please enter valid email