Η στρατηγική της προληπτικής ιατρικής

Συγγραφέας : Geoffrey Rose

Μετάφραση : Αντώνης Κούτης & Αλέξης Μπένος

Τίτλος πρωτοτύπου : Rose's Strategy of Preventive Medicine

Με Υπόμνημα των Kay-Tee Khaw & Michael Marmot

Έτος έκδοσης : 2017, 1η ανατ. 2020

Αριθμός σελίδων : 301

Διαστάσεις : 14 x 21 εκ.

ISBN χαρτόδετου : 978-960-250-666-0

Τιμή : 20,00 €

Τιμή με έκπτωση : 14,00 €

Ιατρική

Geoffrey Rose

Η στρατηγική της προληπτικής ιατρικής

Δυστυχώς, το βιβλίο αυτό είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Η φτώχεια, η περιθωριοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, οι κραυγαλέες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες (και στην υγεία), η ελαστικοποίηση της εργασίας και η ανεργία, ο ατομισμός και η καταναλωτική συνείδηση, η ανθυγιεινή και βιομηχανοποιημένη διατροφή, η καθιστική και αγχώδης ζωή, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ανεξέλεγκτη κατάληψη των ελεύθερων χώρων με κατασκευές φαραωνικών διαστάσεων, η αποδιάρθρωση και της έννοιας ακόμα της κοινωνικής πρόνοιας αποτελούν άκρως επικίνδυνους παράγοντες για την υγεία του πληθυσμού.
Η εξοικείωση με τις απόψεις του Τζέφρυ Ρόουζ ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει νέα μονοπάτια σκέψης και προβληματισμού για τους φοιτητές των επιστημών υγείας, τους επαγγελματίες υγείας και όλους τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, που αναζητούν στέρεες και ριζοσπαστικές επιστημονικές θεωρήσεις για να αντισταθούν στην κυρίαρχη αντίληψη και πρακτική, η οποία αντιμετωπίζει την υγεία ως ζήτημα ατομικής ευθύνης και ως καταναλωτικό αγαθό και όχι, όπως θα έπρεπε, ως ζήτημα συλλογικής ευθύνης και κοινωνικό δικαίωμα.
Από το εισαγωγικό σημείωμα των μεταφραστών
Τζέφρυ Ρόουζ (1926-1993), γιατρός και επιδημιολόγος, τιμημένος με τον τίτλο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), υπήρξε Καθηγητής Επιδημιολογίας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και Επίτιμος Ιατρικός Σύμβουλος στην Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. Mary’s του Λονδίνου.

Βιβλιοκρισίες

Διαδικτυακός τόπος REDNotebook
Η στρατηγική της προληπτικής ιατρικής, του Αλέξη Μπένου και του Αντώνη Κούτη

Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email