Το φως της Ελλάδας. Από την Καλλιτεχνική Συλλογή της Εθνικής Τράπεζας

Συγγραφέας : Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν

Μετάφραση : Μετάφραση στα αγγλικά John Davis

Έτος έκδοσης : 2003

ISBN πανόδετου : 960-86146-6-Χ

Τιμή : 40,58 €

Τιμή με έκπτωση : 28,40 €

Εκδόσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν

Το φως της Ελλάδας. Από την Καλλιτεχνική Συλλογή της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με τη μακρόχρονη και πολύμορφη πολιτιστική της δράση, αφιερώνει αυτό το Λεύκωμα στο Φως της Ελλάδος, έτσι όπως αυτό έχει εμπνεύσει πολλούς από τους σημαντικούς  Έλληνες δημιουργούς του 19ου και του 20ου αιώνα που εκπροσωπούνται στην Καλλιτεχνική της Συλλογή.
 Η συλλογή αυτή άρχισε να συγκροτείται συγχρόνως με την ίδρυση της ΕΤΕ το 1841 και ανέδειξε την Τράπεζα ως το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας που καθιέρωσε τη συλλογή έργων τέχνης. Τα έργα που κοσμούν τα κτίρια της ΕΤΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελούν αναμφισβήτητες μαρτυρίες της πολιτιστικής συμβολής της χώρας μας στον διεθνή χώρο της τέχνης.
 Το πλούσια εικονογραφημένο Λεύκωμα, με κείμενα της καλλιτεχνικής συμβούλου της Τράπεζας Ντόρας Ηλιοπούλου-Ρογκάν, συμπληρώνει δημιουργικά την προηγούμενη έκδοση του 1994 με την Καλλιτεχνική Συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς περιλαμβάνει και τα πρόσφατα αποκτήματα της Συλλογής που καλύπτουν τη νεότερη και τη σύγχρονη ελληνική τέχνη με αξιόλογους εκπροσώπους και των μεταπολεμικών γενεών.
 Οι επιλογές που έχουν γίνει υπογραμμίζουν την υποβολή που ασκούν διαχρονικά η ατμόσφαιρα της χώρας μας και το φως στους Έλληνες δημιουργούς, ανεξάρτητα από τη γενιά και τον τρόπο έκφρασης.

Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email