Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε σπάνια και δυσεύρετα κείμενα από τα αρχεία του ΜΙΕΤ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΙΕΤ

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε σπάνια και δυσεύρετα κείμενα από τα αρχεία του ΜΙΕΤ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του με το διήγημα του Παν. Μουλλά «Το πιάνο». Στόχος της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης είναι να κάνει προσιτά στο ευρύ κοινό έργα που κυκλοφόρησαν εκτός εμπορίου, αλλά και να συγκεντρώσει δημοσιευμένα και αδημοσίευτα κείμενα που αφορούν τους τίτλους της εκδοτικής παραγωγής του ΜΙΕΤ.

  • Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι αναρτήσεις που αναπαράγουν ηλεκτρονικά μεμονωμένες εκδόσεις εκτός εμπορίου, οι οποίες έγιναν είτε ως ευχετήριες εκδόσεις είτε για να τιμήσουν σημαντικούς εκπροσώπους των νεοελληνικών γραμμάτων.  Πρόκειται συχνά για σπάνια και δυσεύρετα κείμενα, κατά κανόνα ανέκδοτα όσο ζούσαν οι συγγραφείς τους, πολλά από τα οποία απόκεινται στα αρχεία του ΜΙΕΤ.
  • Η θεματική της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με μια δεύτερη κατηγορία αναρτήσεων: κείμενα που βοηθούν το αναγνωστικό κοινό να ανακαλύψει σημαντικά έργα και να τα προσεγγίσει καλύτερα. Στην ενότητα αυτή, αφιερωμένη κάθε φορά σε ένα βιβλίο ή στον / στην συγγραφέα του, συγκεντρώνονται δημοσιευμένες και αδημοσίευτες παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, βιβλιοκριτικές, καθώς και εκτενή αποσπάσματα από το εκάστοτε έργο.

Ας μείνουμε σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, συντροφιά μ’ ένα βιβλίο.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΙΕΤ

 

Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email