Η τραγική ποίηση των αρχαίων Ελλήνων, Τόμος Β΄

Συγγραφέας : Albin Lesky

Μετάφραση : Ν. Χ. Χουρμουζιάδη

Τίτλος πρωτοτύπου : Die tragische Dichtung der Hellenen

Τόμος : Β΄

Έτος έκδοσης : 1989, 3η έκδ. 2000, 5η ανατ. 2010

Αριθμός σελίδων : 463

Διαστάσεις : 14 x 21 εκ.

ISBN χαρτόδετου : 978-960-250-075-0

ISBN set : 978-960-250-011-8

Τιμή : 18,76 €

Τιμή με έκπτωση : 13,13 €

Φιλολογία - Αρχαία ελληνική γραμματεία

Albin Lesky

Η τραγική ποίηση των αρχαίων Ελλήνων, Τόμος Β΄

Το βιβλίο αυτό, μαζί με την πασίγνωστη Ιστορία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, αποτελεί την κύρια συμβολή του Άλμπιν Λέσκυ στην προώθηση των κλασικών σπουδών. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του Αυστριακού κλασικού φιλολόγου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στο χώρο της αρχαίας ελληνικής ποίησης, με επίκεντρο την αρχαία τραγωδία, στην οποία αφιέρωσε πλήθος μικρών και μεγάλων μελετών.
Στην Τραγική ποίηση των αρχαίων Ελλήνων γίνεται εξαντλητική παρουσίαση όλων των επιμέρους έργων της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Με έναν τρόπο μετάδοσης που ο συγγραφέας ονομάζει περιγραφική ανάλυση, όχι μόνο προσφέρεται η υπόθεση των τραγωδιών, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθείται τόσο η εξέλιξη των προσώπων όσο και η διαπλοκή των καταστάσεων, ενώ παράλληλα καταγράφονται τα βασικά στοιχεία δομής, καθώς και τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την ανάγνωση του συγκεκριμένου έργου. Έτσι παρουσιάζεται ένα πανόραμα της δραματουργικής παραγωγής της αρχαίας Αθήνας και χαρτογραφείται πλήρως το πλέγμα των προβλημάτων μαζί με τις συναφείς προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Ο Άλμπιν Λέσκυ (1896-1981), ένας από τους σημαντικότερους κλασικούς φιλολόγους της εποχής μας, υπήρξε καθηγητής των πανεπιστημίων του Ίνσμπρουκ και της Βιέννης, καθώς και ακαδημαϊκός. Στο πλήθος των διακρίσεων που του απονεμήθηκαν περιλαμβάνεται και η ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα (1972) από τη  Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο διατίθεται και σε πανόδετη έκδοση

 

Σχόλια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
See more arrow

Please enter valid email